Eva Boráňová

Pasohlávky - víc než zklamání

24. 06. 2015 21:36:35
S aquaparky se roztrhl pytel, což je pro nás vodomily jistě výborná zpráva. Ty, které jsou v dojezdové vzdálenosti od Brna, s dětmi postupně testujeme. Našli jsme dobré, lepší, ale i podprůměrné, do kterých se rozhodně nevrátíme.

Od návštěvy Aqualandu Moravia v Pasohlávkách nás velmi dlouho odrazovala cena vstupného. Naštěstí se čas od času objevuje na Slevomatu nabídka slevy na vstupné, které sice pořád nevypadá lákavě, ale dostává se alespoň do pásma cenově přijatelného.

Prvním negativním zážitkem jsou už fronty před vstupem. Dvacet minut v chladu a větru, to na náladě nepřidá. A to jsme schválně nepřijeli hned na začátek otevírací doby. Přijet ještě o půl hodiny později, nemáme už asi ani kde zaparkovat.

Slečna u pokladny naštěstí celkem schopná, jen nás nemusela posílat do spodního patra šaten, kde už hodinu po otevření nebylo možné najít v jedné uličce dvě volné skříňky. A ve čtyřech do jediné všechny svoje svršky nenacpeme. Navíc jsme po seznámení se s převážně negativními recenzemi zdejší restaurace z hlediska kvality i ceny přijeli vybaveni obědem, svačinou i pitím. Nakonec se povedlo, dvě skříňky skoro naproti.

Vstup do prostoru jediného bazénu doprovází šok. Teplota je nepříjemně vysoká a vzduch prosycený plyny z vody čerpané z geotermálního vrtu. Již po několika minutách štípe v očích.

Hledáme volné lehátko, na které bychom si odložili ručníky. Dvě blízko sebe vzdáváme hned, bohatě by stačilo jedno jediné volné. Počet lehátek evidentně neodpovídá počtu osob vpuštěných do areálu. Podobně je to ve všech zařízeních, restaurace v době oběda praská ve švech, stejně jako kavárna a bazén.

Pokud jste se jako já těšili na reklamou slibované plavání s výhledem na Pálavu, budete hluboce zklamáni. Plavecký bazén v největším aquaparku na Moravě nenajdete. Každé malé prdítko, jako jsou třeba aquaparky v Kohoutovicích, Kuřimi, Uherském Hradišti i Brodě, bazén má! Tady je jediný, plný atrakcí, ke kterým se nedostanete, smradlavé a horké vody, a plavat se v něm nedá, pokud tedy nevyhledáváte styl tři tempa, zastavit, protlačit se zácpou a zase tři tempa. Už po dvaceti minutách mě od bublinek bolí celé tělo a pálí oči, vrcholně se nudím. Co já tady budu do večera dělat? Knížku jsem si nevzala, v mobilu teď žádnou nemám, wifi není.

Jediný, kdo je nadšený, je nejstarší syn. Ten zkouší všechny tobogány a střídavě přemlouvá sourozence nebo mě. První, na pohled mírná žlutooranžová skluzavka přinesla velmi nepříjemný zážitek. Rychlý sjezd do 30 cm vody stahuje plavky a plní dostupné tělesné otvory. Do nosu to bylo obzvláště nepříjemné, navíc jsem málem přišla o kontaktní čočku.

Pasohlávky nikdy více,

ať žijí Lužánky, Kuřim, Kohoutovice!

Autor: Eva Boráňová | karma: 17.85 | přečteno: 1997 ×
Poslední články autora