Postvirtuální ženy

Volné pokračování článku Předvirtuální muži přináší jeden z mnoha pohledů na rozdíly mezi muži a ženami současného světa.

Pravidelní čtenáři jistě zaregistrovali zjevnou souvislost nadpisu tohoto textu s jedním z mých dřívějších výtvorů. Předvirtuální muži se týkali především vztahu mužů, internetu a seznamování. Vzhledem k tomu, že se ženami se touto cestou neseznamuju, zavedu vás do jiné oblasti.

Muži jakoby v současné době ve virtuálním světě zamrzli. Pokud se k němu dostanou, často opustí realitu, nejen tu seznamovací, a začnou žít virtuálně. Budují města, hrady, ovládají území i cizí světy, stávají se závodníky, nebo alfasamci. Ženy tímto fenoménem také nezůstávají nezasaženy, ale nejsou jím většinou tolik pohlceny. Ženy jakoby tím virtuálním světem jen propluly a vzaly si z něj, co potřebovaly. Příkladem je třeba řada tvořivých skupin na Facebooku - Domácí pekárna, Dobroty na každý den, Motanice, Pletení z papíru pro motalinky a desítky dalších.

Abych mužům nekřivdila, nahlédla jsem i do jejich oboru, ale třeba stránky opravarna.cz i jejich facebookový profil jsou poměrně mrtvé. :-(

Zato na zdi Domácí pekárny a podobných skupin se denně objevují stovky nových fotografií výtvorů, k jejichž vzniku větší či menší měrou přispěl právě geniální vynález domácí pekárny. Obrázky jsou doprovázeny recepty, většina z nich je více než 12000 členek notoricky známá, ať už jde o klasické či různě vyšperkované varianty chlebů a rohlíků, nebo o specilaity typu česnekáče, pudinkáče, buchty, koláče, záviny, dorty, marmelády, čalamády, škvarky, rýžové a jiné kaše.....

A protože jsou ve skupince i ženy činu, převedly nedávno do praxe nápad partnera jedné z nich sejít se a ochutnat navzájem své dobroty živě. Z virtuality do reality při prvním pokusu sice z 25 přihlášených vyskočilo pouze 6 statečných, ale setkání to bylo velmi povedené a už teď je naplánováno pokračování. Ženy totiž s propojením těchto dvou světů nemají problém, fungují i postvirtuálně.

Autor: Eva Boráňová | úterý 18.8.2015 11:53 | karma článku: 10,83 | přečteno: 382x