Eva Boráňová

Mikulášské překvapení

5. 12. 2015 20:41:05
Řadu dní před Mikulášem lákali v Uherském Hradišti na rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí spojené s mikulášskou nadílkou a přísně utajovaným překvapením.

Program začínal na pódiu už ve tři hodiny odpoledne, náměstí lemované nově postavenými dřevěnými stánky převážně s občerstvením bylo plné dětí, dospělých i Mikulášů s čerty a anděly. Škoda jen, že zklamala akustika, dění z pódia nebylo na většině míst vůbec slyšet.

Když se přiblížila sedmnáctá hodina a s ní i plánované rozsvícení stromu, nebylo už na náměstí k hnutí, natož k projetí s kočárkem. Všichni s očekáváním hleděli na strom umístěný tradičně v rohu náměstí u pošty. Deset, devět, osm, sedm šest, pět, čtyři, tři, dva, jedna..... a nic. Strom se nerozsvítil, zato naproti na fasádě kostela se objevil měsíc. Náměstí se jako jeden muž otočilo, protože začala hrát hudba a bylo jasné, že se něco děje jinde. Na kostele se v průběhu pěti minut rozehrála impozantní světelná show, přesně v duchu slibovaného překvapení, jaké ještě v Uherském Hradišti k vidění nikdy nebylo.

Náměstí zůstalo utopeno ve tmě i po ukončení promítání, veřejné ani slavnostní osvětlení nesvítilo,

byla tma jako v pytli. Informace z pódia opět zanikly v ruchu náměstí, takže se mnozí již vydali na cestu k domovu. Po pár minutách se k velké radosti většiny zúčastněných představení světelných efektů rozjelo ještě jednou. Kdo už nestál v hustém chumlu na náměstí, měl jistě lepší výhled. Byla by škoda tohle nevidět, překvapení se opravdu povedlo.

Autor: Eva Boráňová | karma: 14.63 | přečteno: 395 ×
Poslední články autora