Eva Boráňová

Zabijačka ve městě

16. 03. 2016 19:40:03
Nejen s venkovem může být spojena zabijačka. Brněnská městská část Starý Lískovec už udělala ze zabijačkových hodů pořádaných na vícegeneračním hřišti na Bosonožské tradici.

Již od ranních hodin se v sobotu 12. března po hřišti mezi prolézačkami proháněli místo dětí řezníci z Rosic, na ten den totiž připadl další ročník Starolískoveckých domácích zabijačkových hodů. Od osmi hodin ráno se na hřišti houpalo vyvrhnuté prase, které se stalo pro panelákové děti velkou atrakcí. Ani leckterý dospělý ještě tuto fázi klobásy neznal.

Nejvoňavější akci tohoto hřiště brzy navštívily desítky lidí a jejich počet s blížícím se polednem stále narůstal, fronty u stánků se prodlužovaly. V jednom bylo možné zakoupit různé druhy masa, včetně vepřové hlavy vyplazující jazyk na návštěvníky.

Druhý stánek okupovaly masné výrobky tepelně upravené - jitrnice, tlačenka, klobásy, salámy, uzená masa, sádlo a pomazánky z něj a spousta dalších dobrot. Třetí prodejní místo se těšilo největšímu zájmu, stály k němu hned tři rovnoběžné fronty, protože se v něm u tří pultů prodávaly teplé výrobky ze zabijačky, jen párky v rohlíku, kterými se krmily děti, byly výjimkou. Dospělí si mohli vybrat zabijačkovou polévku, guláš, ovar a další speciality. Místa k sezení většinou ani nestačila vychladnout a už se k nim tlačili další zájemci, i lavičky na hřišti byly v obležení.

K velkému zájmu o akci jistě přispělo i příjemné počasí, během dopoledne se na všechny usmívalo sluníčko, ale ani zatáhnutí oblohy neovlivnilo příliv návštěvníků, i kolem poledne si ještě přicházeli pochutnat. Konec akce byl totiž naplánován až na 16 hodin. Pokud nebude vyprodáno dřív.

Autor: Eva Boráňová | karma: 13.97 | přečteno: 392 ×
Poslední články autora