Čokoláda nejen jako dezert

Od 10. do 12. března se OC Campus Square v Brně stalo rájem milovníků čokolády. V pasáži obchodního centra najdou prodejní stánky s čokoládou v různých podobách.

V průběhu tří dnů se Campus stal místem milovníků vůně a chuti čokolády. Po celou dobu je možné v pasáži u stánků zakoupit čokoládu nejrůznějších tvarů, chutí, velikostí i konzistence.

Nejvíce je samozřejmě zastoupena tabulková čokoláda, ale i ta nabízí desítky variant. Můžete si pochutnat na hořké s vysokým obsahem kakaa, mléčné i bílé, s příchutí, s posypem, nebo bez nich. Širokou nabídku skýtají i dostupné tvary od klasických tabulek různých velikostí přes tzv. lámanou čokoládu až po ultra tenké plátky.

Hranice představ překonává i nabídka tvarů čokoládových bonbonů, napočítáte jich jistě stovky. Nejen dětmi jsou vyhledávané stánky nabízející horkou čokoládu, opět samotnou, nebo v kombinaci s několika druhy koření. Výhradně pro dospělé se nabízí i čokoládové víno nebo čokoládové pivo. Velmi zdravá jistě bude pochoutka kombinující čokoládu s ovocem v ovocném kelímku nebo na špízu.

Nedílnou součástí jakéhokoliv festivalu souvisejícího s jídlem musí být i kuchařská show, čokoládový festival není výjimkou. V pravidelných intervalech se v improvizované kuchyni snaží kuchaři ukázat, že je možné čokoládu využít nejen jako sladký dezert.

V plánu byla například jídla jako grilovaná kuřecí prsa podávaná s omáčkou z vína, čokolády a zázvoru, losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusové šťávy, grilované kachní prso s kůží a čokoládové zelí. Mimo program byla zařazena grilovaná vepřová kotleta s omáčkou z pečené červené řepy, česneku a čokolády. Velmi zajímavý chuťový zážitek, mnohem lepší než grilovaný banán v pomerančovém karamelu s čokoládovou omáčkou.

Nejen jídlem živ je člověk, i festival čokolády nabídl kulturu. V rámci programu opakovaně vystoupil například kanadský zpěvák Drew Sweetwood, prezentovala se Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o., dětská romská taneční skupina a mažoretky LILI.

Jen parkoviště mělo být v době konání takové lákavé akce nafukovací, byl na něm nával jako před Vánocemi.

Autor: Eva Boráňová | středa 16.3.2016 20:45 | karma článku: 12,60 | přečteno: 197x