Eva Boráňová

Brněnští plavci pokořili kanál La Manche, a dokonce třikrát!

16. 10. 2016 20:52:49
Sobota byla na 18 místech České republiky dnem štafetového plavání na podporu Aliance žen s rakovinou prsu.

Akce Plaveme prsa 2016 byla už osmou v pořadí. Letos měli plavci možnost zapojit se v 18 bazénech po celé České republice. Každý, kdo v bazénu uplaval alespoň pár metrů, přispěl k pokusu o překonání délky kanálu La Manche.

V Brně se v průběhu tří hodin do štafety zapojilo okolo stovky plavců. Společnými silami uplavali 103,1 km, takže kanál La Manche Brňáci přeplavali dokonce třikrát.

K lepším sportovním výkonům jistě přispívala i živá hudba a povzbuzování moderátora akce. Na každého plavce čekal dáreček, růžový náramek s nápisem Přeplavali jsme kanál La Manche, a možnost pobavit se při doprovodném programu. Pro děti byla připravená nemocnice pro medvídky, dospělí si mohli zopakovat zásady první pomoci teoreticky i praktickou zkouškou na figuríně. Zrak pánů jistě potěšilo vystoupení aquabel.

Partnerem akce byla společnost Born To Swim. Na jejích výrobcích se objevila typická růžová barva a logo akce Plaveme prsa. Příznivci plavání si mohli předem přes internet nebo přímo v bazénu za Lužánkami zakoupit plaveckou čepici, osušku nebo vak.

Akce Plaveme prsa je součástí programu Ostře sledovaná prsa, který probíhá v Brně od 10. do 24. října. Na různých místech města se mohou ženy poučit o správné prevenci rakoviny prsu, naučit se samovyšetření nebo si nechat udělat sádrový odlitek prsou a věnovat jej na Prsní stěnu. Mobilní verze stěn jsou k vidění v brněnských kavárnách, stálá bude umístěna ve foyer Divadla Reduta.

Autor: Eva Boráňová | karma: 12.30 | přečteno: 195 ×
Poslední články autora